Ingredienser
- 5 cl Sober Spirits rom 0,0%
- 1/2 pressad lime
- 1 cl agavesirap
- 10 cl ginger beer
- Färska myntablad
- Is
Utrustning
- Kopp
Gör så här
- Pressa en halv lime direkt i koppen, skär den pressade halvan i fyra delar och lägg bitarna i koppen.
- Tillsätt sedan 5 cl Sober Spirits rom 0,0% och 1 cl agavesirap.
- Lägg i is och häll ungefär 10 cl ginger beer.
- Blanda väl och dekorera med en skiva torkad lime och några färska myntablad.
- Som alternativ kan du pudra färsk ingefära och lägga till en bit färsk ingefära i drinken för extra smak.
Cocktailens ursprung
1941 möttes John Martin (vodkaexportör) och Jack Morgan (ginger beer-distributör). De två kompisarna kombinerade sina produkter till en originell cocktail. Moscow Mule (baserad på vodka) föddes. Idag varierar den med Cachaça, Tequila, Mezcal eller Rom (Jamaican Mule).
Bartendertips
Att pressa citronen möjliggör endast extraktion av den goda saften från citronen. Att mortla avslöjar citronskalens bitterhet samt dess essentiella oljor. För att balansera smakerna är det därför att föredra att pressa istället för att mortla.