Ingredienser
- 5 cl Sober Spirits Rom 0,0%
- 1/2 pressad lime
- 1,5 cl agavesirap
- 8 färska myntablad
- Krossad is
- Skvätt kolsyrat vatten
Utrustning
- Sked
Gör så här
- Häll en halv pressad lime direkt i glaset och skär den halva citronen i fjärdedelar efter att ha pressat den och lägg bitarna i Mojitoglaset
- Tillsätt sedan 1,5cl agavesirap och den färska myntan (knackad mellan händerna i förväg för att frigöra fler aromer)
- Fyll nu ditt glas med krossad is och tillsätt 5 cl Sober Spirits Rom 0,0%
- Blanda väl i botten med en sked, tillsätt en lätt skvätt kolsyrat vatten, garnera med en kvist färsk mynta och det är klart!
Cocktailens ursprung
På 1500-talet kom upptäcktsresanden Francis Drake till Havanna för att svalka sig med en blandning av mynta och industrirom. Det var först från 1900-talet som receptet utvecklades med en karibisk rom och citron, kallad ”Mojo”. Från 1920 blev Mojito ett emblem för landet.
Bartendertips
Att knacka på färsk mynta avslöjar all smak av myntan, utan att släppa bitterheten i juicen. Innan du lägger myntan i ditt glas, gnugga lätt kanten på ditt glas för ännu fler smaker!