Ingredienser
- 5 cl Sober Spirits rom 0,0%
- 5 cl ananasjuice
- 2,5 cl kokoskräm
- Is
Utrustning
- Vin- eller champagneglas
- Shaker
Gör så här
- Häll 5 cl Sober Spirits rom 0,0%, 5 cl ananasjuice och 2,5 cl kokoskräm i en shaker.
- Tillsätt is och skaka kraftigt i minst 10 sekunder. Målet är att skapa ett lätt krämigt skum genom skakningen.
- Häll upp allt direkt i glaset.
- Dekorera med en skiva ananas och dess blad, och det är klart att avnjutas!
- Om du föredrar en syrlig fräschör, tillsätt en pressad limeklyfta.
Cocktailens ursprung
Piña Colada (som betyder ”pressad ananas”) är en drinkskapelse som uppkom i Puerto Rico år 1954. Ramon Monchito Marrero, bartendern på Hilton Hotel i Puerto Rico, hade i uppdrag att skapa en ikonisk cocktail för sitt land. Piña Colada blev 1978 officiell nationell drink i Puerto Rico.
Bartendertips
Om du inte har en shaker kan du använda en tom syltburk eller liknande för att skaka och uppnå samma resultat. Använd agavesirap istället för socker för att minska glykemiskt index (15 för agavesirap, 70 för socker).