Ingredienser (10 drinkar)
- 50 cl Sober Spirits Rom 0,0 %
- 10 cl agavesirap
- 15 cl lime (5 lime)
- 30 cl mangojuice
- 20 cl passionsfruktjuice
- 50 cl ananasjuice
- 1 vaniljstång
- Kanelstång
- Is
Utrustning
- Skål
- Visp
Gör så här
- Tillsätt alla ingredienser direkt i skålen.
- Dela vaniljstången, samla upp fröna och häll dem i skålen.
- Tillsätt kanel efter din smak (mellan 2 till 4 stänger för detta recept eller kanelpulver).
- Vispa och låt jäsa 2 timmar i kylen.
- Vid tidpunkten för servering, lägg till isbitar och dekorera ditt glas.
Cocktailens ursprung
Ordet ”Planteur” användes för att hänvisa till kolonister som kom för att exploatera lokala plantager. En jamaicansk plantageägares fru uppfann denna cocktail för sockerrörsarbetarna på plantagen. Snabbt uppskattad, gjorde Rhum Fred Myers’s destilleri den till sin signaturcocktail vid sin invigning år 1879.
Bartendertips
För att förbättra upplevelsen, föredra att använda en juicepress istället för industriella fruktjuicer. Tillsätt en nypa ingefära om du vill göra din Planteur mer kryddig. Ju längre du låter kanelen dra, desto mer kryddig blir den färdiga drinken.